Predavanje za roditelje: Tajne efikasne komunikacije sa decom

img_5904-touch-up„Više puta ponovim detetu zahtev, a ono to ne uradi. Nisam ga dobro vaspitao ili me jednostavno ignoriše.“

Možda vam se ovo desilo jednom ili više puta, ali znajte da ima mnogo razloga zašto deca ne poslušaju iz prvog puta, a to sigurno nije zato što su nevaljala.

Postoje različiti kanali komunikacije i ako naš sagovornik, tj. dete, ima drugačiji kanal od našeg to zapravo znači da mu se mi obraćamo jezikom koji ne razume. Na novom predavanju „Tajne efikasne komunikacije sa decom“, bavimo se upravo razlikama u načinu komuniciranja i njihovom prevazilaženju.

Kako da znam koji kanal je moj, a koji detetov?

Na predavanju ćemo odraditi jednostavan test koji će vam pomoći da prepoznate ove kanale.

I to će biti dovoljno da dete počne da me sluša?

Ima još mnogo faktora koji utiču na međusobno razumevanje. Na predavanju ćemo obraditi one najčešće. Kada ih prepoznate važno je da promenite dosadašnji način komunikacije i počnete da primenjujete nove alate svakodnevno kako bi došlo do željene promene.

To znači da treba da idem detetu niz dlaku!?

Ne. To znači da treba da prestanete da primenjujete model koji vam ne daje rezultat i da počnete sa primenom novih alata.

Vi ćete me znači naučiti kako da kažem detetu da nešto uradi, a ono će me stvarno poslušati? Šta ako i posle predavanja ne budem umela to da radim?

Mi ćemo vam predstaviti najčešće razloge zbog kojih komunikacija sa detetom nije efikasna i dati vam alate kojima ćete moći da unapredite vaše razgovore i vaš odnos sa detetom. Na predavanju ćete dobiti temelje na kojima se bazira efikasna i konstruktivna komunikacija, a kasnije na radionicama koje budemo organizovali možete da uvežbavate ove alate kroz konkretne lične primere.

Kome je ovo predavanje namenjeno?

Pre svega roditeljima dece do 7 godina, kao i svima koji rade sa decom.

Predavanje vode: Sanja Rista Popić, pedagoškinja i Dragana Aleksić, family coach

Ovo predavanje je sada dostupno kao video predavanje – „Osnove efikasne komunikacije sa decom 1. i 2. deo“. Gledate ga na kompjuteru, tabletu, lap topu, od kuće, iz bilo kog grada ili zemlje. SVE INFORMACIJE SU OVDE. 

Advertisements

3 thoughts on “Predavanje za roditelje: Tajne efikasne komunikacije sa decom

Zatvoreno za komentare.