Predavanje: Da li je vaše dete BUNTOVNIK “bez razloga” – 1. juna u Beogradu

ILI SAM PRESREĆAN ILI SAM BESAN! KOD DETETA „BUNTOVNIKA“ JE SVE U KRAJNOSTIMA – SVE JE ILI-ILI. 

DETE “BUNTOVNIK” U TOKU DANA IMA VELIKE OSCILACIJE U ENERGIJI I RASPOLOŽENJU I TO JE JEDAN OD GLAVNIH RAZLOGA ZAŠTO “NE SLUŠA I NE RADI” ONO ŠTO SE OD NJEGA TRAŽI I OČEKUJE.

NA PREDAVANJU ĆETE SAZNATI KAKO DA SA OVIM NAGLIM PROMENAMA IZAĐETE NA KRAJ I OLAKŠATE I DETETU I SEBI SVAKODNEVNE IZAZOVE.

smiley-1876329_1920.png

Često dobijate komentare da je vaše dete veoma inteligentno i napredno, ali i da neće da sluša šta mu se govori. Da je veoma snalažljivo i šarmantno, ali i da stalno „čačka“ i začikava drugu decu. Burno reaguje i pruža otpor kada mu se govori kad, šta i kako da radi…

Ako ste pored ovoga primetili i da vaše dete:

– „mora“ sve da radi na neki „svoj način“

– što ga više požurujete, ono je sve sporije

– često kasni i ne uzbuđuje se zbog toga

– za sitnicu odreaguje burno i besno

– nema strpljenja

– loše reaguje na kritiku

– ne poštuje pravila

– veoma burno reaguje na nepravdu

– često govori da ga nešto ili neko nervira

– ne sluša i „ne poštuje“ autoritete (možda ste prve komentare dobili već u vrtiću, u školici sporta, a posebno u školi)

– govori da nikada nije krivo ni za šta

– njegova uvek mora „da bude poslednja“…

Onda je ovo predavanje za vas!

U praksi se sve više susrećem sa roditeljima koji ponašanje deteta opisuju na ovaj način, često nemaju rešenja za neke situacije, osećaju se bespomoćno, pa i ljuto, imaju osećaj da su negde pogrešili u vaspitanju.

Ipak, postoji razlog za ova ponašanja, a to je specifičan tip deteta – „buntovnik“.

KADA PRIČAMO O DECI “BUNTOVNICIMA”, VAŽNO JE ZNATI DA NIJE U PITANJU PROLAZNA FAZA U ODRASTANJU, VEĆ JE TO DEO TIPA LIČNOSTI KOJI JE KOD NJIH DOMINANTNO RAZVIJEN.

NA PREDAVANJU ĆETE SAZNATI I ZAŠTO NIJEDAN KONVENCIONALNI PRISTUP VASPITANJU NEĆE DATI REZULTATE I NARAVNO ŠTA ĆE SIGURNO POMOĆI U USPOSTAVLJANJU SARADNJE SA OVIM TIPOM DETETA.

Deci koja pripadaju ovom tipu je veoma teško u okruženju jer su često etiketirana kao neposlušna, bezobrazna, svojeglava, nemaju adekvatnu podršku i ako se takav odnos prema njima nastavi, njihovo „buntovničko“ ponašanje može doseći mnogo veće  i ozbiljnije razmere. Roditeljima je podjednako teško i iscrpljujuće, jer ovaj tip deteta ima velike oscilacije u energiji.

Sa detetom „buntovnikom“ imaćete osećaj da je uvek sve povuci-potegni. Za ovaj tip deteta potrebno je mnogo više energije, i fizičke i mentalne, nego za bilo koji drugi tip. Ali to nikako ne treba da bude razlog da mu se ne pomogne da ostane autentičan.

UMESTO DA POKUŠAVATE DA SVOJE DETE PO SVAKU CENU PRILAGODITE OKRUŽENJU,  NAUČITE KAKO DA PODRŽITE NJEGOVU AUTENTIČNOST I POMOGNETE MU DA RAZVIJA POTENCIJALE KOJI NAJČEŠĆE OSTANU NEOTKRIVENI UPRAVO ZBOG STALNE POTREBE DA SE NJEGOVO PONAŠANJE KORIGUJE.

Na predavanju ćete dobiti informacije kako da, pre svega, razumete način na koji „buntovnik“ doživljava svet i sebe, koji pristup daje najbolje rezultate, kako da mu olakšate u okruženju koje uglavnom nema razumevanja za njega, i kako da olakšate sebi  i jačate vaš odnos i saradnju.

Predavanje je namenjeno roditeljima dece svih uzrasta, posebno ako su u predpubertetu ili tinejdžeri, kao i svima koji rade sa decom. Nema uzrasnog ograničenja, jer od trenutka kada se prepozna da je dete ovaj tip treba raditi na prilagođavanju pristupa.

Autor programa i predavač: Dragana Aleksić, family coach

Datum održavanja: subota 1. jun 2019. od 11:30 do 14h

Mesto: Senzorijum, Bulevar Despota Stefana 124, I sprat, stan 4, Beograd

Kotizacija za učešće: 4000 dinara (15% popust za rane prijave i uplate do 28. maja)

Pogodnosti:
– Popust za drugog roditelja ili člana porodice: 50%
– Popust za prijatelja: 20% (pogodnost u ovom slučaju važi za oba učesnika)

Broj mesta je ograničen, prijava je obavezna.

Važna napomena 
Da bi prijava bila važeća, potrebno je da sadrži sledeće podatke:

1. Ime i prezime učesnika i grad za koji se prijavljujete
2. Informacija da li dolazite sami, u paru sa drugim roditeljem ili sa prijateljem (ime i prezime prijatelja)
3. Broj mobilnog telefona (za sve prijavljene učesnike)
4. Napišite ako želite da obezbedite prioritet pri formiranju grupe i blagovremeno rezervišete svoje mesto (dobićete povratni mejl sa informacijom o uplati avansa)

DOBRO DOŠLI 🙂

 

AKO JE VAŠE DETE VEĆ KRENULO U ŠKOLU, PROVERITE DA LI GA PREPOZNAJETE U OPISIMA OVDE. ZAŠTO JE OVAJ TIP NAJIZAZOVNIJI ZA RODITELJE, PROČITAJTE OVDE. KAKO DA BOLJE RAZUMETE TIP “BUNTOVNIKA”, PROČITAJTE OVDE